Wie is Luc Drappier
HOME PAGE
LUC DRAPPIER
CURRICULUM
HERMAN VERBAERE
VERNIEUWING
WEB-GALERY
ABSTRACT
AQUAREL
FOETUSWEIDE
STAGES
KORTVERHAAL
POEZIE
NIEUWE BUNDEL
LINKS
GUEST BOOK
CONTACT
EXPO'S
STAGES

Luc Drappier werd geboren op 05 11 1943 te Gent.
Door de oorlog en de vele bombardementen werden zijn ouders verplicht te vluchten naar rustiger oorden. Zo kwam het dat hij zijn eerste schooljaren en zijn kindertijd doorbracht op het platteland in Moorsel en Aalst. Deze periode die elf jaar duurde blijft nog steeds één van zijn sterkste inspiratiebronnen zowel in zijn aquarellen als in zijn poëzie. Reeds heel vroeg bleek dat hij een creatieve geest had en zin voor schoonheid. Potloden en papier was veruit zijn enige speelgoed.
Toen zijn vader weer werk vond in Gent verhuisde het gezin Drappier dat ondertussen twee kinderen had verloren aan de oorlog en er drie had bijgekregen terug naar zijn geboortestad.
Hij maakte er zijn lagere school af en kreeg een klassieke opvoeding Latijn-wiskunde die hij vervroegd afbrak om over te stappen naar een opleiding als graficus. Hiernaast volgde hij de lessen aan de kunstacademie in tekenen, schilderen en sierkunsten. Zijn voornaamste leermeesters zijn Herman Verbaere, Jacques Vermeulen en Ernest Van Hoorde.
Gedurende een tweetal jaren ontwerpt Luc Drappier geweven en gedrukte etiketten en vinden wij hem terug als vertegenwoordiger voor de drukkerij van zijn schoonvader die hij later samen met zijn echtgenote overneemt. Hij zal gedurende 25 jaar zijn tijd verdelen over zijn zaakvoerderschap en de kunst.
Hij weet een hele reeks binnen- en buitenlandse prijzen in de wacht te slepen vooral als aquarellist en wordt een veel gevraagd stageleider. Sinds vele jaren is hij een vaste waarde tijdens de "Rencontres Internationales de l'aquarelle" in Hirson (Frankrijk) waar hij zowel de gouden medaille als de prijs van het publiek krijgt.
Zijn atelier in Oosterzele is bovendien de "place to be" voor al wie van kunst houdt en van aquarel in het bijzonder.
VERMELDING IN "KUNSTENAARS VAN DE XIXe EN XXe EEUW" - UIRTGAVE PIRON

DRAPPIER LUC 1943 Gent België -

Aquarellist, schilder, graficus, assemblagekunstenaar, dichter. Opleiding grafische kunsten aan de Stedelijke Technische School, tekenen, schilderen en sierkunst aan de Academie te Gent. Koesterde veel bewondering voor het werk van Herman Verbaere. Realiseerde voornamelijk landschappen. Zijn werken ademen kleur en poëzie. Houdt aan de ene kant van de uitbundige kleuren uit het Zuiden van Frankrijk (Luberon), aan de andere kant van het grijze Noorden, zijn Vlaanderen. Uit de pers: «Zijn werk wordt gekenmerkt door de stilte en de eenzaamheid, zonder daarom droevig te zijn. Integendeel, hij weet deze twee elementen via een feilloze techniek tot een poëtische, haast frivole schoonheid te brengen,» en «In het Zuiden van Frankrijk ontdekt hij zichzelf en de waterverf die hij uitermate geschikt vindt om zijn emotie ten volle om te zetten in een wervelend kleurenspel.» Assembleert ook abstracte beelden in staal. Leidde beroepshalve gedurende 25 jaar een drukkerij. Was gedurende 15 jaar één van de drijvende krachten achter het “Latems Creatief” te Sint-Martens-Latem en organiseerde stages in zijn atelier te Oosterzele. Sinds 2005 wijdt hij zich volledig aan zijn 'fictief project'. Hij creëert zijn eigen stad op het water, die zich oneindig weerspiegelt en aldus een mysterieuze sfeer van licht en schaduw werpt op de architectuur. Deze 'skylines' lijken een eindeloze bron van inspiratie te zijn. Vermeld in «Kunstenaars en Galerijen 1997», BAS II en “Twee eeuwen Signaturen van Belgische kunstenaars”.www.2log.com/sign up.php.
Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com